Zwembroektrends 2015

Het zomerseizoen nadert en het is tijd om voor te bereiden op de warmere dagen van het jaar. Ook zwembroeken zijn aan modetrends onderhevig. De nieuwe collectie zwembroeken voor 2016 is al verkrijgbaar in de winkels, met nieuwe kleuren en modellen. Wat is trendy en welke zwembroek draag jij deze zomer?

Je benen mogen gezien worden dit jaar

Wie draagt korte zwembroeken? Tot in de jaren ’90, eigenlijk iedereen. Vooral wanneer je shirtloos rondloopt, kunnen korte shorts voor een mooie beachlook zorgen. Ideaal voor de man van bescheiden lengte. Het is voor deze groep aan te raden om de pijpen op zijn minst een paar centimeter boven de knie te laten vallen, zodat je figuur er langer en slanker uit zal zien. Langer shorts lijken het lichaam juist te krimpen.

Speedo’s

Als je baantjes zwemt, beweeg je efficiënter door het water in Speedo-stijl zwembroeken. Het nadeel is dat ze een beetje gedurfd zijn voor sommige stranden of openbare zwembaden. Kies dus alleen voor een speedo als je zeker weet dat het door de beugel kan, want je moet je allereerst zelfverzekerd en goed voelen om een zwembroek succesvol te kunnen dragen.

Zeg nee tegen baggy zwembroeken

Een slanke man in oversized kleding, of het nu een pak of een zwembroek is, ziet er armoedig uit. Als je meer dan een fles zonnebrand olie tussen je broekspijp en je been kan stoppen, zijn je shorts te breed.

Materiaal

Vochtig shorts kunnen wrijving veroorzaken. Kies daarom voor materialen zoals nylon of polyester, of een mengsel van beide. Stoffen die voor ten minste 75 procent uit synthetische materialen vervaardigd zijn drogen sneller. Designers ontwerpen eindelijk zwembroeken van sneldrogende materialen, die je na de zwempartij kunt dragen als gewone shorts; compleet met zakken en ritssluitingen. Gooi er een shirt met kraag overheen en je kunt ze rechtstreeks dragen naar de bar of restaurant.

Zonder elastische tailleband

Stel je een rubberen band rond een waterballon voor. Zo ziet een elastische tailleband eruit als men het rond een eventuele extra flab zou dragen. Het buikvet ziet er vervolgens slechter uit dan het in werkelijkheid is. Kies voor een platte tailleband, eventueel met veters of een koordje.

Minimaliseer

Wilde patronen zijn geweldig, maar nogmaals, ze trekken het oog naar beneden, naar je buik. Als dat een probleem is, kies dan voor kleinere, minimalistische prints. Overweeg een korte broek met een brede en verstelbare tailleband.